Le pad krapow moo est un classique de la bouffe de rue thaïlandaise. Dans notre version, le porc haché est sauté avec du gingembre, de l’ail, de la lime et des piments, puis servi sur du riz moelleux.
Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
250 g
Porc haché
1 pièce(s)
Lime
1 pièce(s)
Piment
170 g
Haricots verts
2 cs
Cassonade
50 g
Échalote
¾ tasse(s)
Riz basmati
30 g
Gingembre
2 cs
Sauce soja
(Contient Soya, Sulfites, Blé)
7 g
Coriandre
6 g
Ail
2 cs
Huile*
¼ cc
Sel et Poivre*
Ajouter 1 1/4 tasse d'eau (doubler pour 4 pers) dans une casserole moyenne, puis couvrir et porter à ébullition à feu élevé. Peler, puis hacher finement l'échalote. Parer les haricots, puis les couper en deux. Hacher grossièrement la coriandre. Peler, puis émincer ou presser l’ail. Peler, puis râper finement 1 c. à table de gingembre (doubler pour 4 pers). Zester la lime, puis la couper en quartiers. Hacher finement le piment, en retirant les graines pour un goût plus doux. (NOTE: il est recommandé de porter des gants à cette étape!)
Add rice to the pot of boiling water. Reduce the heat to low. Cook, still covered, until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min.
While rice cooks, heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then beans. Season with salt and pepper. Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 4-5 min. Transfer to a plate and set aside.
Add another 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl) to the same pan, then the shallots, ginger, garlic and 1/2 tsp chili (dbl for 4 ppl). (NOTE: Reference Heat Guide in Start Strong.) Cook, stirring often, until fragrant, 1-2 min. Add pork. Cook, breaking up pork into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.**
Sprinkle brown sugar over pork mixture. Cook, stirring often, until pork is dark golden-brown, 2-3 min. Stir in lime zest, soy sauce, beans and 2 tbsp water (dbl for 4 ppl). Cook, stirring often, scraping up any brown bits from bottom of the pan, until beans are warmed through, 1 min.
Fluff rice with a fork, then divide between plates. Top with pork mixture and sprinkle over cilantro. Squeeze over a lime wedge, if desired.