Porc au gingembre à la thaïlandaise
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Porc au gingembre à la thaïlandaise

Porc au gingembre à la thaïlandaise

avec riz à la noix de coco et arachides

Il faut moins de temps pour cuisiner ce plat d’inspiration thaï qu’il n’en faut pour aller au resto du coin. Vous adorerez notre version avec des ingrédients frais, dont du gingembre, et du riz crémeux à la noix de coco.

étiquettes:
Épicé
Allergènes:
Lait
Sésame
Sulfites
Arachides
Soya
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

340 g

Côtelettes de porc, désossées

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

1 pièce(s)

Lait de coco

113 g

Carotte, en juliennes

170 g

Haricots verts

1 pièce(s)

Lime

30 g

Gingembre

6 cs

Assaisonnement thaï

(Contient Lait, Sésame, Sulfites Peut contenir Moutarde, Arachides, Soya, Noix, Blé)

28 g

Arachides, hachées

(Contient Arachides Peut contenir Oeuf, Gluten, Lait, Moutarde, Noix, Sésame, Soya, Sulfites)

4 cs

Sauce au chili doux

2 cs

Sauce soya

(Contient Soya, Blé, Sulfites Peut contenir Sésame, Sulfites, Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde)

Pas inclus dans votre livraison

2.5 cs

Huile*

¼ cc

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)740 kcal
Graisses29 g
dont saturés5 g
Glucides68 g
dont sucres3 g
Fibres2 g
Protéines47 g
Cholestérol105 mg
Sel930 mg
Gras Trans0 g
Potassium750 mg
Calcium50 mg
Fer2.3 mg

Ustensiles

Râpe
Casserole moyenne
Petit bol
Plaque de cuisson
Grande poêle antiadhésive

Instructions

MAKE GINGER COCONUT RICE
1

Peel, then mince or grate ginger. Heat a medium pot over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then rice and half the ginger. Cook, stirring often, until fragrant, 2-3 min. Add coconut milk and 1 cup water (1 3/4 cups for 4 ppl) and bring to a boil over high heat. Reduce heat to low. Cover and cook, until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min.

PREP
2

Stir together sweet chili sauce, soy sauce and 1/4 cup water (dbl for 4ppl) in a small bowl. Trim green beans, then cut in half. Cut lime into wedges (NOTE: 1 lime for 4ppl). Pat pork dry with paper towels. Season with salt and pepper.

PAN-FRY PORK
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then pork. Pan-fry, until golden, 2-3 min per side. When pork is golden, transfer to a baking sheet. Roast, in middle of oven, until cooked through, 10-12 min.**

COOK VEGGIES
4

Heat the same pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4ppl), then green beans, carrots and 2 tbsp water (dbl for 4ppl). Cook, stirring occasionally, until tender-crisp, 4-5 min. Season with salt and pepper. Remove pan from the heat then transfer veggies to a plate. Cover to keep warm.

MAKE SAUCE
5

Heat the same pan over medium heat. When hot, add 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl), then remaining ginger and Thai seasoning. Cook, stirring often, until fragrant, 30 sec. Add sweet chili mixture and cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 1-2 min.

FINISH & SERVE
6

Fluff rice with a fork and season with salt. Thinly slice pork. Divide rice between plates/bowls. Top with veggies and pork then spoon sauce from pan over pork. Sprinkle with peanuts and squeeze over a lime wedge, if desired.