Tortillas au bœuf et légumes à la mexicaine
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Tortillas au bœuf et légumes à la mexicaine

Tortillas au bœuf et légumes à la mexicaine

avec salsa fraîche et crème à la lime

Qu’il y a-t-il de mieux qu’une quesadilla? Pourquoi pas une pile de quesadillas fromagées? Ne vous inquiétez pas, cette montagne recèle de légumes et de bœuf à la mexicaine pour un repas plus équilibré.

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Bœuf haché

1 pièce(s)

Carotte

56 g

Maïs en grains

1 cs

Assaisonnement mexicain

(Peut contenir Arachides, Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Blé, Lait, Moutarde)

7 g

Coriandre

2 pièce(s)

Crème sure

1 pièce(s)

Tomate

6 pièce(s)

Tortillas de farine

1 tasse(s)

Cheddar, râpé

1 pièce(s)

Lime

Pas inclus dans votre livraison

1.5 cs

Huile*

½ cc

Sucre*

½ cc

Sel et Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)110 kcal
Graisses11 g
dont saturés1.5 g
Glucides5 g
dont sucres2 g
Fibres1 g
Protéines1 g
Cholestérol0 mg
Sel540 mg
Gras Trans0 g
Potassium50 mg
Calcium10 mg
Fer0.5 mg

Ustensiles

Râpe à 4 côtés
Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Verre doseur
Bol à mélanger, moyen
Petit bol

Instructions

PREP
1

Peel, then coarsely grate carrots using a box grater. Cut tomatoes into 1/2-inch pieces. Zest, then juice half the lime. Cut remaining lime into wedges (NOTE: 1 lime for 4ppl). Roughly chop cilantro.

COOK BEEF & CARROTS
2

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4ppl), then beef and carrots. Cook, breaking up beef into smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.** Add Mexican seasoning and corn. Cook, stirring often, until fragrant, 1 min. Remove pan from heat then stir in half the cheese. Season with salt and pepper

ASSEMBLE TORTILLA STACK
3

Arrange a tortilla on a parchment-lined baking sheet. Top with 1/3 cup of the beef mixture and spread in an even layer. Top with another tortilla and repeat until all the beef mixture is used up, finishing with a tortilla. Sprinkle over remaining cheese. Bake in the middle of the oven until tortillas are heated through and cheese melts, 5-7 min. (NOTE: Assemble 1 stack for 2ppl or 2 stacks for 4ppl)

MAKE SALSA
4

Stir together tomatoes, half the lime juice, half the cilantro, 1/2 tsp sugar and 1/2 tbsp oil (dbl both for 4ppl) in a medium bowl. Season with salt and pepper.

MAKE LIME CREMA
5

Stir together sour cream, lime zest and remaining lime juice in a small bowl. Season with salt and pepper.

FINISH & SERVE
6

Using a serrated knife, cut tortilla stack into wedges (like a cake). Divide wedges between plates and top with lime crema and salsa. Sprinkle over remaining cilantro and squeeze over a lime wedge, if desired.