Truffes de chocolat aux épices pour tarte à la citrouille
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Truffes de chocolat aux épices pour tarte à la citrouille

Truffes de chocolat aux épices pour tarte à la citrouille

2 portions | avec amandes grillées

Sink your teeth into creamy, chocolatey heaven with these pumpkin spice chocolate truffles, rolled in a blend of toasted almonds and fragrant cocoa. The ultimate post- dinner treat!

Allergènes:
Noix
Amandes
Lait
Soya

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation1 heure 15 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Miel

¼ tasse(s)

Cacao en poudre

(Peut contenir Soya, Poisson, Sésame, Noix, Arachides, Moutarde, Lait, Oeuf, Blé, Crustacés, Sulfites)

28 g

Amandes, tranchées

(Contient Noix, Amandes Peut contenir Noix)

56 ml

Crème

(Contient Lait)

1 cc

Mélange d'épices pour tarte à la citrouille

(Peut contenir Arachides, Sulfites, Triticale, Moutarde, Lait, Noix, Blé, Soya, Sésame)

½ tasse(s)

Pépites de chocolat mi-amer

(Contient Soya Peut contenir Soya, Arachides, Noix, Moutarde, Crustacés, Poisson, Lait, Oeuf, Sésame, Sulfites, Blé)

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)430 kcal
Graisses29 g
dont saturés14 g
Glucides48 g
dont sucres32 g
Fibres10 g
Protéines9 g
Cholestérol35 mg
Sel15 mg
Gras Trans0 g
Potassium500 mg
Calcium100 mg
Fer10 mg

Ustensiles

Fouet
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Film plastique
Rouleau à pâtisserie
Poêle antiadhésive moyenne
Papier sulfurisé
Assiette peu profond

Instructions

Cook pumpkin spice cream
1
  • Whisk together cream, honey, 1 tsp Pumpkin Pie Spice Mix and 2 tbsp of cocoa powder in a medium pot. Cook over medium heat, whisking occasionally, until cream mixture starts to simmer and small bubbles appear around the edges of the pot, 4-6 min.
  • Remove the pot from the heat.
Make ganache
2
  • Place chocolate chips in a medium heat-proof metal bowl.
  • Carefully pour cream mixture over chocolate chips. Let sit for 1 min, then, using a spatula, gently stir until chocolate is completely melted and ganache is smooth.
  • Immediately cover the bowl with plastic wrap and freeze until firm, 30-35 min.
Toast almonds
3
  • Meanwhile, heat a medium non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add almonds to the dry pan. Toast, stirring often, until golden, 3-4 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!)
  • Transfer to a plate.
  • Allow almonds to cool to room temperature, then transfer to a zip-top bag. Using a rolling pin or heavy-bottomed pot, crush almonds until coarse (or chop if you prefer).
  • Transfer crushed almonds back to the plate.
Roll truffles
4
  • Line a plate with parchment paper and set aside. Place remaining cocoa powder in a shallow dish and set aside.
  • Remove ganache from the freezer and using a small spoon, scoop equal sized balls of ganache and roll between palms to form 6 truffles.
  • Roll half the truffles in the cocoa powder and half in the toasted crushed almonds until evenly coated.
  • Return truffles to the fridge to firm up for 30 minutes.