Le pain pide, une sorte de pizza turque, a servi d’inspiration dans cette recette de pains plats! Voici un mets traditionnel avec quelques variantes que tout le monde aimera! Notre délicieuse pâte feuilletée enveloppe la savoureuse garniture d’agneau assaisonné, et le tout est servi avec une fraîche salade hachée et avec la trempette préférée des cuisiniers amateurs : la sauce tzatziki! Bon appétit!
Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
250 g
Agneau haché
56 g
Oignon jaune
3 g
Ail
1 cs
Épices turques
2 pièce(s)
Pain plat
(Contient Soya, Gluten)
7 g
Persil
132 g
Mini concombres
160 g
Tomato
56 g
Bébés épinards
1 cs
Vinaigre de vin rouge
(Contient Sulfites)
56 ml
Tzatziki
(Contient Lait)
2 cs
Huile*
0.13 cc
Sel*
0.13 cc
Poivre*
1 cc
Sucre*
Before starting, preheat the oven to 450°F. Wash and dry all produce. Peel, then cut half onion (whole onion for 4 ppl) into 1/4-inch pieces. Peel, then mince or grate garlic. Halve cucumbers lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons. Cut tomatoes into 1/4-inch pieces. Roughly chop parsley.
Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then lamb, onions, garlic and half the tomatoes. Season with Turkish Spice Blend, salt and pepper. Cook, breaking up lamb in smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.
Arrange flatbreads on a parchment-lined baking sheet (NOTE: Use two parchment-lined baking sheets for 4 ppl). Spread lamb filling over flatbreads with a slotted spoon. Bake flatbreads in the middle of the oven until golden-brown and flatbread is slightly crispy, 7-8 min. (NOTE: For 4 ppl, bake flatbreads in the middle and top of the oven, rotating sheets halfway through cooking.)
While flatbreads bake, combine vinegar, 1 tsp sugar and 1 tbsp oil (dbl both for 4 ppl) in a large bowl. Add remaining tomatoes, cucumbers and spinach. Season with salt and pepper, then toss to combine.
Cut flatbreads into 2-inch strips. Divide flatbreads and salad between plates. Dollop tzatziki onto flatbreads. Sprinkle parsley over top.