Pains plats à la turque
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Pains plats à la turque

Pains plats à la turque

avec salade hachée et sauce tzatziki

Le pain pide, une sorte de pizza turque, a servi d’inspiration dans cette recette de pains plats! Voici un mets traditionnel avec quelques variantes que tout le monde aimera! Notre délicieuse pâte feuilletée enveloppe la savoureuse garniture d’agneau assaisonné, et le tout est servi avec une fraîche salade hachée et avec la trempette préférée des cuisiniers amateurs : la sauce tzatziki! Bon appétit!

étiquettes:
Découverte
Allergènes:
Soya
Gluten
Sulfites
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Agneau haché

56 g

Oignon jaune

3 g

Ail

1 cs

Épices turques

2 pièce(s)

Pain plat

(Contient Soya, Gluten)

7 g

Persil

132 g

Mini concombres

160 g

Tomato

56 g

Bébés épinards

1 cs

Vinaigre de vin rouge

(Contient Sulfites)

56 ml

Tzatziki

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

1 cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)730 kcal
Graisses38 g
dont saturés11 g
Glucides61 g
dont sucres8 g
Fibres6 g
Protéines34 g
Cholestérol80 mg
Sel860 mg

Ustensiles

Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Plaque de cuisson
Papier sulfurisé
Écumoire
Grand bol

Instructions

Préparer
1

Before starting, preheat the oven to 450°F. Wash and dry all produce. Peel, then cut half onion (whole onion for 4 ppl) into 1/4-inch pieces. Peel, then mince or grate garlic. Halve cucumbers lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons. Cut tomatoes into 1/4-inch pieces. Roughly chop parsley.

Faire cuire la garniture d’agneau
2

Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then lamb, onions, garlic and half the tomatoes. Season with Turkish Spice Blend, salt and pepper. Cook, breaking up lamb in smaller pieces, until no pink remains, 4-5 min.

Assembler et faire cuire les pains plats
3

Arrange flatbreads on a parchment-lined baking sheet (NOTE: Use two parchment-lined baking sheets for 4 ppl). Spread lamb filling over flatbreads with a slotted spoon. Bake flatbreads in the middle of the oven until golden-brown and flatbread is slightly crispy, 7-8 min. (NOTE: For 4 ppl, bake flatbreads in the middle and top of the oven, rotating sheets halfway through cooking.)

Préparer la salade
4

While flatbreads bake, combine vinegar, 1 tsp sugar and 1 tbsp oil (dbl both for 4 ppl) in a large bowl. Add remaining tomatoes, cucumbers and spinach. Season with salt and pepper, then toss to combine.

Terminer et servir
5

Cut flatbreads into 2-inch strips. Divide flatbreads and salad between plates. Dollop tzatziki onto flatbreads. Sprinkle parsley over top.