Veggie Chili
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Veggie Chili

Simple but fantastic, this delicious chili is filled with beans, bell peppers and tomatoes. Each bite is tender and comforting. We suggest using the tortilla chips to scoop up and enjoy every last drop!

étiquettes:
Végétarien
Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

1 pièce(s)

Haricots rouges

1 pièce(s)

Poivron vert

113 g

Mirepoix

2 pièce(s)

Oignon vert

370 ml

Tomates broyées

2 cs

Assaisonnement mexicain

(Peut contenir Sésame, Triticale, Arachides, Noix, Blé, Moutarde, Sulfites, Lait, Soya)

½ tasse(s)

Cheddar, râpé

(Contient Lait)

85 g

Croustilles de maïs

(Peut contenir Sésame, Lait)

1 cc

Poudre de chipotle

(Peut contenir Sésame, Triticale, Lait, Sulfites, Soya, Arachides, Noix, Blé, Moutarde)

1 pièce(s)

Crème sure

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de légumes

(Peut contenir Lait, Sésame, Gluten, Oeuf, Poisson, Moutarde, Crustacés, Soya, Noix, Blé, Sulfites)

1 cc

Sel d'ail

(Peut contenir Lait, Sulfites, Blé, Noix, Triticale, Moutarde, Soya, Sésame, Arachides)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

0.06 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)600 kcal
Graisses26 g
dont saturés9 g
Glucides73 g
dont sucres16 g
Fibres20 g
Protéines23 g
Cholestérol25 mg
Sel1810 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium1500 mg
Calcium400 mg
Fer6 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur

Instructions

Prep
1
  • Core, then cut pepper into 1/4-inch pieces.
  • Thinly slice green onions.
Start cooking veggies
2
  • Heat a large pot over medium heat.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then aromatics blend and peppers. Cook, stirring often, until veggies start to soften, 4-5 min.
  • Meanwhile, drain and rinse beans.
Cook veggies and add spices
3
  • Add Mexican Seasoning and 1/4 tsp (1/2 tsp) chipotle powder to the pot with veggies. (NOTE: Reference heat guide.) Cook, stirring often, until fragrant, 1 min.
Cook chili
4
  • Add crushed tomatoes, beans, broth concentrate, half the garlic salt (use all for 4 ppl), 1/2 tsp (1 tsp) sugar and 3/4 cup (1 1/2 cups) water to the pot. Bring to a boil over high.
  • Once boiling, reduce heat to medium. Simmer, stirring occasionally, until chili thickens slightly, 12-15 min.
  • Season with pepper, to taste.
Finish and serve
5
  • Divide veggie chili between bowls.
  • Dollop sour cream over top, then sprinkle with cheese and green onions.
  • Serve tortilla chips alongside for dipping.