Crostinis à la ricotta fouettée
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Crostinis à la ricotta fouettée

Crostinis à la ricotta fouettée

2 portion | avec champignons balsamiques

These easy, bite-sized crostini are the perfect prelude to dinner. You'll get your appetite warmed up with toasted slices of baguette topped with creamy whipped ricotta and sweet and savoury balsamic-glazed mushrooms.

Allergènes:
Blé
Orge
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1 pièce(s)

Demi-baguette

(Contient Blé, Orge Peut contenir Noix de Grenoble, Avoine, Seigle, Sésame, Soya, Triticale)

100 g

Ricotta

(Contient Lait)

113 g

Champignons

1 cs

Vinaigre balsamique

(Contient Sulfites)

1 pièce(s)

Gousses d'ail

7 g

Ciboulette

1 pièce(s)

Fromage à la crème

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

1.5 cs

Huile*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)480 kcal
Graisses24 g
dont saturés10 g
Glucides51 g
dont sucres6 g
Fibres2 g
Protéines17 g
Cholestérol45 mg
Sel830 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium400 mg
Calcium550 mg
Fer3.5 mg

Ustensiles

Cuillères à mesurer
Plaque de cuisson
Spatule
Grande poêle antiadhésive
Bol à mélanger, moyen

Instructions

1
  • Slice baguette cross wise into 1/2-inch slices.
  • Thinly slice chives.
  • Thinly slice mushrooms.
  • Peel, then mince or grate garlic.
2
  • Add baguette slices to an unlined baking sheet. Drizzle with 1 1/2 tbsp oil. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Broil baguette slices in the middle of the oven until golden-brown and crisp, 3-5 min. (TIP: Keep an eye on them so they don't burn!)
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add 1 tbsp oil, then mushrooms. Cook, stirring occasionally, until softened, 5-6 min. Season with salt and pepper.
  • Remove from heat, then stir in vinegar.
  • Add ricotta, cream cheese, half the chives and 1/4 tsp garlic to a medium bowl. Season with salt and pepper. Using a spatula or hand-mixer, beat until smooth, 2-3 min.
4
  • Spread 1/2 tbsp whipped ricotta over each crostini.
  • Top crostini with balsamic mushrooms, then sprinkle remaining chives over top.