Creamy Sundried Tomato Shrimp with Orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Creamy Sundried Tomato Shrimp with Orzo

Creamy Sundried Tomato Shrimp with Orzo

with Orzo, Peas and Peppers

This creamy, pesto-infused orzo and shrimp comes together in just minutes! There's no better comforting dinner on a rushed weeknight.

étiquettes:
Rapido
Familiale
Allergènes:
Crevettes
Blé
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

285 g

Crevettes

(Contient Crevettes)

1 cs

Purée d’ail

(Peut contenir Blé, Crustacés, Poisson, Moutarde, Gluten, Sésame, Sulfites, Soya, Lait, Noix, Oeuf)

170 g

Orzo

(Contient Blé)

¼ tasse(s)

Pesto de tomates séchées au soleil

(Contient Lait Peut contenir Noix, Soya, Sulfites)

56 g

Petits pois

56 ml

Crème

(Contient Lait)

1 pièce(s)

Poivron

4 g

Sel d'ail

(Peut contenir Lait, Sulfites, Blé, Noix, Triticale, Moutarde, Soya, Sésame, Arachides)

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)770 kcal
Graisses33 g
dont saturés11 g
Glucides80 g
dont sucres8 g
Fibres7 g
Protéines38 g
Cholestérol225 mg
Sel1970 mg
Gras Trans0.5 g
Potassium700 mg
Calcium250 mg
Fer5 mg

Ustensiles

Passoire
Grande casserole
Cuillères à mesurer
Verre doseur

Instructions

1
  • Core, then cut pepper into 1/4-inch pieces.
2
  • To the boiling water, add orzo. Cook for 10-12 min, uncovered, stirring occasionally, until tender.
  • Reserve 1/4 cup (1/2 cup) pasta water, then drain and return orzo to the same pot, off heat. 
3
  • Meanwhile, heat a large non-stick pan over medium-high heat.
  • While the pan heats, drain and rinse shrimp, then pat dry with paper towels. Season with 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt and pepper.
  • When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) oil, then peppers.
  • Cook for 2-3 min, stirring often, until softened.
  • Add garlic puree.
  • Cook for 1-2 min, stirring often, until garlic is fragrant.
4
  • Add peas, sun-dried tomato pesto, cream and shrimp to the pan. (DQ: WATER? we have 1/4 cup pasta water if needed)
  • Cook for 4-5 min, stirring occasionally, until sauce thickens slightly and shrimp is cooked through.
  • Season with 1/4 tsp (1/2 tsp) garlic salt and pepper.
5
  • To the pot with orzo, add shrimp sauce, then stir to combine.
  • Season with salt and pepper.
  • Divide creamy sun-dried tomato shrimp and orzo between bowls.
  • Sprinkle Parmesan over top.