Banana Power Muffins
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Banana Power Muffins

Banana Power Muffins

with Cranberries and Toasted Coconut

These aren't your average breakfast muffins! Loaded with fibre-rich oats, protein-packed Greek yogurt and maple syrup for natural sweetness, these little breakfast delights taste like a dessert but have serious staying power to fuel your day.

Allergènes:
Blé
Avoine
Oeuf
Sulfites
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

/ sert 2 personnes

1.5 tasse(s)

Farine tout usage

(Contient Blé Peut contenir Crustacés, Oeuf, Poisson, Gluten, Lait, Moutarde, Noix, Arachides, Sésame, Soya, Sulfites)

1 cc

Cannelle moulue

(Peut contenir Blé, Lait, Soya, Arachides, Triticale, Sulfites, Noix, Moutarde, Sésame)

½ tasse(s)

Flocons d’avoine à cuisson rapide

(Contient Avoine Peut contenir Soya, Blé)

1 pièce(s)

Œuf

(Contient Oeuf)

125 ml

Compote de bananes

(Peut contenir Sésame, Crustacés, Lait, Oeuf, Sulfites, Blé, Poisson, Moutarde, Soya)

1 cc

Poudre à pâte

(Peut contenir Moutarde, Arachides, Crustacés, Noix, Sulfites, Blé, Oeuf, Sésame, Soya, Lait, Poisson, Triticale)

1 cs

Bicarbonate de soude

(Peut contenir Arachides, Moutarde, Sésame, Crustacés, Sulfites, Soya, Oeuf, Blé, Poisson, Triticale, Noix, Lait)

2 cs

Sirop d'érable

1 tasse(s)

Cassonade

(Peut contenir Moutarde, Soya, Oeuf, Poisson, Blé, Noix, Arachides, Sulfites, Crustacés, Sésame, Lait)

4 cs

Noix de coco, râpée

(Contient Sulfites Peut contenir Noix, Sésame, Crustacés, Poisson, Oeuf, Blé, Arachides, Soya, Moutarde, Lait, Sulfites, Triticale)

1 pièce(s)

Crème sure

(Contient Lait)

56 g

Canneberges séchées

(Peut contenir Sésame, Sulfites, Noix, Arachides, Oeuf, Lait, Gluten, Soya, Moutarde)

Pas inclus dans votre livraison

½ cc

Sel*

⅓ tasse(s)

Lait*

5 cs

Beurre non salé*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)1530 kcal
Graisses51 g
dont saturés33 g
Glucides246 g
dont sucres155 g
Fibres11 g
Protéines24 g
Cholestérol180 mg
Sel2640 mg
Gras Trans2 g
Potassium800 mg
Calcium350 mg
Fer7.5 mg

Ustensiles

Petit bol
Cuillères à mesurer
Grand bol
Fouet
Bol à mélanger, moyen
Verre doseur

Instructions

Prep muffin tin
1
  • Line a 12-cup muffin tin with paper liners. (NOTE: If you don't have paper liners, you can grease the tin with 2 tsp softened butter).
  • Roughly chop dried cranberries.
  • Melt 5 tbsp butter in a small bowl in the microwave for 20-30 seconds.
Prepare muffin batter
2
  • Whisk banana sauce, 2/3 cup packed brown sugar and maple syrup together in a large bowl until smooth. Whisk in sour cream, 1/3 cup milk and egg until combined, then stir through oats.
  • Set aside for 5 min to hydrate.
  • In a medium bowl, whisk together flour, baking powder, 1/4 tsp baking soda, cinnamon and 1/2 tsp salt.
  • Add melted butter and flour mixture to the bowl with oats and stir until fully combined. Stir in cranberries.
Bake muffins and serve
3
  • Divide muffin batter evenly between liners.
  • Sprinkle coconut over muffin tops.
  • Bake in the middle of the oven until golden-brown, 18-22 min.
  • Transfer to a wire rack to cool completely.
  • Remove muffins from the tin and transfer to a plate before serving.