Rigatoni Alla Gricia
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Rigatoni Alla Gricia

Rigatoni Alla Gricia

with Pork Cubetti

étiquettes:
Rapido
Allergènes:
Blé
Lait
Sulfites

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Rigatonis

(Contient Blé)

100 g

Tranches de bacon

56 ml

Crème

(Contient Lait)

2 pièce(s)

Gousses d'ail

1 pièce(s)

Échalote

4 cs

Vin blanc de cuisine

(Contient Sulfites Peut contenir Soya, Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame)

½ tasse(s)

Parmesan, râpé grossièrement

(Contient Lait)

28 g

Bébés épinards

113 g

Champignons

Pas inclus dans votre livraison

0.13 cc

Sel*

1 cs

Huile*

2 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)920 kcal
Graisses58 g
dont saturés27 g
Glucides75 g
dont sucres6 g
Fibres6 g
Protéines26 g
Cholestérol115 mg
Sel970 mg
Gras Trans1 g
Potassium650 mg
Calcium300 mg
Fer4 mg

Instructions

1
  • Add rigatoni to the boiling water. Cook uncovered, stirring occasionally, until tender, 12-14 min.
  • Reserve 1/4 cup (1/2 cup) pasta water, then drain and return rigatoni to the same pot, off heat.
  • Add 1 tbsp (2 tbsp) butter. Stir to coat. 
2
  • Meanwhile, quarter mushrooms.
  • Roughly chop spinach. 
  • Peel, then mince the garlic. 
  • Halve, peel, then finely chop shallot. 
3
  • Cut bacon crosswise into 1/4-inch strips.
  • Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add bacon. Cook, stirring occasionally, until crispy, 5-7 min.** Remove from heat. Using a slotted spoon, transfer bacon to a paper towel-lined plate. Set aside.
  • Carefully drain and discard all but 1 tbsp (2 tbsp) fat. 
4
  • Heat the pan with reserved fat over medium.
  • When hot add, mushrooms, shallots and garlic. Cook stirring often until mushrooms are golden brown and tender, 4-5 min. 
5
  • Add white wine, cream, reserved pasta water, 1 tbsp (2 tbsp) butter and 1/4 tsp (1/2 tsp) pepper. Cook stirring often until sauce reduces slightly, 1-2 min. 
  • Add rigatoni and spinach. Cook stirring often until spinach is wilted, 1 min.
  • Add half the parmesan cheese and half the bacon. Toss to coat.  
6
  • Divide pasta between bowls. 
  • Sprinkle remaining Parmesan cheese and bacon overtop.