Poulet aux épices BBQ
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Poulet aux épices BBQ

Poulet aux épices BBQ

avec maïs grillé et sauce ranch maison

L’été, c’est la saison des barbecues en famille! Ce soir, savourez un poulet juteux recouvert d’épices BBQ, avec du maïs et des pommes de terre grillés. Vous ne penserez plus jamais à mettre du beurre sur votre maïs après l’avoir badigeonné de sauce ranch à la ciboulette!

Allergènes:
Sulfites
Moutarde
Oeuf
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

¼ tasse(s)

Sauce BBQ

(Contient Sulfites, Moutarde)

227 g

Maïs en grains

2 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Sulfites, Moutarde)

7 g

Ciboulette

3 cs

Crème sure

(Contient Lait)

3 g

Ail

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites)

300 g

Pommes de terre à chair jaune

160 g

Poivron

1 cs

Mélange paprika-ail

Pas inclus dans votre livraison

cs

Huile*

cc

Sel et Poivre*

cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kJ)3180 kJ
Énergie (kcal)760 kcal
Graisses36 g
dont saturés7 g
Glucides60 g
dont sucres14 g
Fibres5 g
Protéines44 g
Cholestérol150 mg
Sel480 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Essuie-tout
Bol à mélanger, moyen
Papier aluminium
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Fouet
Petit bol

Instructions

ROAST POTATOES
1

Préchauffer le four à 450 °F. Commencer à cuisiner lorsque le four est à la bonne température! ASTUCE BBQ: cuire les épis de maïs sur le grill à feu moyen en retournant souvent jusqu’à ce qu'ils soient brun doré foncé, de 10 à 12 min.

Laver et sécher tous les aliments.* Couper les pommes de terre en rondelles de 0,5 cm (1/4 po). Sur une plaque à cuisson, arroser les pommes de terre de 2 c. à table d'huile, puis saupoudrer de la moitié du sel d'ail. Disposer en une seule couche, puis saler et poivrer. Rôtir sur la grille du haut jusqu’à ce qu'elles soient tendres, de 25 à 28 min.

ROAST CHICKEN
2

While potatoes roast, pat chicken dry with paper towels. Add chicken, paprika-garlic blend and 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl) to a foil-lined baking sheet. Toss to coat. Season with salt and pepper. Roast in middle of oven, until chicken is almost cooked through, 14-16 min. (NOTE: The chicken will finish cooking in Step 4.)

CHAR CORN
3

While chicken roasts, core, then cut pepper into 1/4-inch pieces. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add corn, peppers, 1 tbsp oil (dbl for 4ppl) and 1/2 tbsp water (dbl for 4ppl) to the pan. Cover with a lid. Cook, carefully swirling pan often, until corn is dark golden-brown, 4-6 min. Season with salt and pepper.

BROIL CHICKEN
4

When chicken is almost cooked through and potatoes are out of the oven, turn oven broiler to high. Brush half the BBQ sauce over the chicken. Broil chicken in middle of oven, until cooked through, 4-5 min.**

MAKE RANCH DRESSING
5

While chicken broils, finely chop chives. Peel, then mince or grate garlic. Whisk together sour cream, mayo, half the chives, 1/2 tbsp vinegar, 1/2 tsp sugar and 1/4 tsp garlic (dbl all for 4ppl). (NOTE: Reference Garlic Guide) in a small bowl Season with salt and pepper. Set aside.

FINISH AND SERVE
6

Slice chicken. Divide chicken, corn mixture and potatoes between plates. Spoon ranch dressing over corn mixture and chicken. Sprinkle over remaining chives. Serve with the remaining BBQ sauce on the side.