L’été, c’est la saison des barbecues en famille! Ce soir, savourez un poulet juteux recouvert d’épices BBQ, avec du maïs et des pommes de terre grillés. Vous ne penserez plus jamais à mettre du beurre sur votre maïs après l’avoir badigeonné de sauce ranch à la ciboulette!
Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.
2 pièce(s)
Poitrines de poulet
¼ tasse(s)
Sauce BBQ
(Contient Sulfites, Moutarde)
227 g
Maïs en grains
2 cs
Mayonnaise
(Contient Oeuf, Sulfites, Moutarde)
7 g
Ciboulette
3 cs
Crème sure
(Contient Lait)
3 g
Ail
1 cs
Vinaigre de vin blanc
(Contient Sulfites)
300 g
Pommes de terre à chair jaune
160 g
Poivron
1 cs
Mélange paprika-ail
cs
Huile*
cc
Sel et Poivre*
cc
Sucre*
Préchauffer le four à 450 °F. Commencer à cuisiner lorsque le four est à la bonne température! ASTUCE BBQ: cuire les épis de maïs sur le grill à feu moyen en retournant souvent jusqu’à ce qu'ils soient brun doré foncé, de 10 à 12 min.
Laver et sécher tous les aliments.* Couper les pommes de terre en rondelles de 0,5 cm (1/4 po). Sur une plaque à cuisson, arroser les pommes de terre de 2 c. à table d'huile, puis saupoudrer de la moitié du sel d'ail. Disposer en une seule couche, puis saler et poivrer. Rôtir sur la grille du haut jusqu’à ce qu'elles soient tendres, de 25 à 28 min.
While potatoes roast, pat chicken dry with paper towels. Add chicken, paprika-garlic blend and 1/2 tbsp oil (dbl for 4ppl) to a foil-lined baking sheet. Toss to coat. Season with salt and pepper. Roast in middle of oven, until chicken is almost cooked through, 14-16 min. (NOTE: The chicken will finish cooking in Step 4.)
While chicken roasts, core, then cut pepper into 1/4-inch pieces. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add corn, peppers, 1 tbsp oil (dbl for 4ppl) and 1/2 tbsp water (dbl for 4ppl) to the pan. Cover with a lid. Cook, carefully swirling pan often, until corn is dark golden-brown, 4-6 min. Season with salt and pepper.
When chicken is almost cooked through and potatoes are out of the oven, turn oven broiler to high. Brush half the BBQ sauce over the chicken. Broil chicken in middle of oven, until cooked through, 4-5 min.**
While chicken broils, finely chop chives. Peel, then mince or grate garlic. Whisk together sour cream, mayo, half the chives, 1/2 tbsp vinegar, 1/2 tsp sugar and 1/4 tsp garlic (dbl all for 4ppl). (NOTE: Reference Garlic Guide) in a small bowl Season with salt and pepper. Set aside.
Slice chicken. Divide chicken, corn mixture and potatoes between plates. Spoon ranch dressing over corn mixture and chicken. Sprinkle over remaining chives. Serve with the remaining BBQ sauce on the side.