Burgers de bœuf et salade à la grecque
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Burgers de bœuf et salade à la grecque

Burgers de bœuf et salade à la grecque

avec mayo au feta

Un délice simple absolument juteux, les burgers peuvent être repensés maintes et maintes fois pour des repas des plus divins. Dans cette version, nous y avons apporté une touche grecque avec une salade de feta et de tomates!

étiquettes:
Familiale
Allergènes:
Soya
Blé
Lait
Oeuf
Moutarde

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

250 g

Bœuf haché

2 pièce(s)

Pain artisan

(Contient Soya, Blé, Lait)

1 pièce(s)

Tomato

7 g

Origan

4 cs

Mayonnaise

(Contient Oeuf, Moutarde)

½ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

56 g

Bébés épinards

¼ tasse(s)

Chapelure panko

(Contient Blé)

1 cc

Sel d'ail

1 pièce(s)

Citron

Pas inclus dans votre livraison

¼ cc

Sucre*

1 cs

Huile*

0.13 cc

Poivre*

¼ cc

Sucre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)830 kcal
Graisses54 g
dont saturés15 g
Glucides49 g
dont sucres5 g
Fibres4 g
Protéines38 g
Cholestérol120 mg
Sel1510 mg
Gras Trans1 g
Potassium750 mg
Calcium200 mg
Fer5.75 mg

Ustensiles

Petit bol
Cuillères à mesurer
Grand bol
Grande poêle antiadhésive
Plaque de cuisson
Fouet

Instructions

Prep
1

Before starting, preheat the broiler to high.Wash and dry all produce. Finely chop 1 tbsp (2 tbsp) oregano leaves.Cut tomato into 1/4-inch pieces. Zest, then juice lemon. Add mayo, lemon zest and half the feta to a small bowl. Season with pepper, then stir to combine. Set aside.

Make patties
2

Add beef, panko, 2 tsp (4 tsp) oregano and half the garlic salt to a large bowl. Season with pepper, then combine. (TIP: If you prefer a more tender patty, add an egg to mixture!) Form beef mixture into two 4-inch-wide patties (4 patties for 4 ppl).

Cook patties
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat. When hot, add patties to the dry pan. (NOTE: Don't overcrowd the pan; cook patties in 2 batches if needed.) Pan-fry until patties are golden-brown and cooked through, 4-5 min per side.** Transfer to a plate, then cover to keep warm.

Toast buns
4

Meanwhile, halve buns. Arrange on an unlined baking sheet, cut-side up. Broil buns in the middle of the oven until golden-brown, 1-2 min. (TIP: Keep an eye on buns so they don't burn!)

Make salad
5

Whisk together 1/2 tbsp (1 tbsp) lemon juice, 1/4 tsp (1/2 tsp) sugar, 1 tsp (2 tsp) chopped oregano and 1 tbsp (2 tbsp) oil in another large bowl. Add tomatoes, spinach and remaining feta. Season with salt and pepper. Toss to combine.

Finish and serve
6

Spread feta-mayo on bottom buns, then stack with patties and some salad. Close with top buns. Divide burgers between plates. Serve remaining salad alongside.