Chakchouka épicée pour le brunch
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chakchouka épicée pour le brunch

Chakchouka épicée pour le brunch

2 portions | avec naan à l'ail

Ce brunch style moyen-oriental est rempli de saveur! Des œufs parfaitement pochés sont cuits dans une sauce tomate relevée. Terminez par un filet de yogourt crémeux et n'oubliez pas d'y tremper le naan à l'ail !

Allergènes:
Oeuf
Lait
Soya
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

4 pièce(s)

Œuf

(Contient Oeuf)

398 ml

Tomates broyées

1 cs

Mélange d'épices à l'indienne

2 pièce(s)

Gousses d'ail

2 pièce(s)

Pain plat

(Contient Lait, Soya, Blé)

113 g

Oignon jaune

7 g

Coriandre

1 pièce(s)

Piment

100 ml

Yogourt grec

(Contient Lait)

160 g

Poivron

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Beurre non salé*

(Contient Lait)

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

1 cs

Huile*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)810 kcal
Graisses38 g
dont saturés13 g
Glucides87 g
dont sucres18 g
Fibres9 g
Protéines31 g
Cholestérol430 mg
Sel1020 mg

Ustensiles

Grande poêle antiadhésive
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Plaque de cuisson
Pinceau à pâtisserie en silicone
Petit bol

Instructions

Prep
1

Before starting, preheat the oven to 450˚F. Wash and dry all produce. Heat Guide for Step 3: 1/8 tsp mild, 1/4 tsp medium, 1/2 tsp spicy and 1 tsp extra-spicy! Core, then cut pepper into 1/2-inch pieces. Peel, then cut onion into 1/4-inch pieces. Peel, then mince or grate garlic. Roughly chop cilantro. Finely chop chili, removing seeds for less heat. (TIP: We suggest using gloves when prepping chilis!)

Start shakshuka
2

Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 2 tbsp butter, then onions and peppers. Cook, stirring occasionally, until peppers are tender-crisp, 4-5 min. Season with salt and pepper. Add Indian Spice Mix and half the garlic. Cook, stirring often, until fragrant, 1 min.

Finish shakshuka
3

Add crushed tomatoes, 1/2 cup water and 1/4 tsp chilis to the pan with veggies. (NOTE: Reference heat guide.)Bring to a simmer, stirring occasionally, until sauce thickens slightly, 5-6 min. Once simmering, reduce heat to low. Using a spoon, make 4 craters in sauce. Crack 1 egg into each crater. Season with salt and pepper. Cover the pan with a lid.Cook until eggs are set but slightly runny in the middle, 4-5 min.**

Toast naan and serve
4

Meanwhile, stir together remaining garlic and 1 tbsp oil in a small bowl. Brush garlic oil over naan. Cut naan into quarters, then arrange on an unlined baking sheet. Toast naan in the middle of the oven until lightly golden-brown, 2-3 min. (TIP: Keep an eye on them so they don't burn!) Divide shakshuka between bowls. Dollop yogurt over top, then sprinkle with cilantro.Serve garlic naan on the side for dipping.