Khao Soi-Inspired Chicken and Noodles
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Khao Soi-Inspired Chicken and Noodles

Khao Soi-Inspired Chicken and Noodles

with Bok Choy and Crispy Shallots

Ingrédients : Poitrine de poulet • Lait de coco (extrait de noix de coco, eau) • Riz au jasmin • Oignon rouge • Bok choy • Limes • Pâte de cari rouge (gingembre, eau, ail, oignon, sucre, huile de canola, sel, citronnelle, épices, gomme xanthane, acide citrique, herbes, arôme naturel, sorbate de potassium) • Arachides • Échalotes frites (oignon, huile de palme, farine de blé, sel) (blé) • Mélange d’épices dal (épices, poudre d'ail, sel, huile de canola, dioxyde de silicium).

étiquettes:
Rapido
Épicé
Allergènes:
Arachides
Blé

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation25 minutes
Temps de cuisson8 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

4 cs

Pâte de cari rouge

(Peut contenir Lait, Soya, Sulfites)

1 cs

Mélange d’épices dal

(Peut contenir Lait, Soya, Sulfites, Triticale, Blé, Noix, Sésame, Moutarde, Arachides)

1 pièce(s)

Lait de coco

¾ tasse(s)

Riz au jasmin

1 pièce(s)

Oignon rouge

1 pièce(s)

Bok choy de Shanghai

28 g

Arachides, hachées

(Contient Arachides Peut contenir Lait, Moutarde, Arachides, Soya, Sulfites, Noix, Oeuf, Gluten)

28 g

Échalotes frites

(Contient Blé Peut contenir Sésame, Soya, Sulfites, Noix, Moutarde, Gluten, Lait, Arachides)

1 pièce(s)

Lime

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)940 kcal
Graisses46 g
dont saturés23 g
Glucides92 g
dont sucres11 g
Fibres7 g
Protéines50 g
Cholestérol125 mg
Sel710 mg
Gras Trans0 g
Potassium1200 mg
Calcium150 mg
Fer6 mg

Ustensiles

Passoire
Casserole moyenne
Cuillères à mesurer
Verre doseur
Zesteur
Grande poêle antiadhésive

Instructions

Cook rice
1
  • Add rice to the boiling water, then reduce heat to medium-low. Cover and cook until rice is tender and liquid is absorbed, 12-14 min. (NOTE: Reduce heat to low if water is boiling over.)
  • Remove from heat. Set aside, still covered.
2
  • Meanwhile, cut bok choy into 1/2-inch pieces. (TIP: Rinse bok choy leaves to wash away any hidden dirt!)
  • Peel, then cut onion into 1/4-inch slices. 
  • Zest, then cut lime into wedges. 
  • Pat chicken dry with paper towels, then cut chicken into 1/2-inch pieces.
  • Sprinkle over half the Dal Spice Blend, then season with salt and pepper.
Toast peanuts
3
  • Heat a large non-stick pan over medium-high heat.
  • When hot, add peanuts to the dry pan. Toast, stirring often, until golden, 2-4 min. (TIP: Keep your eye on them so they don't burn!)
  • Transfer to a plate.
4
  • Add 1 tbsp (2 tbsp) oil to the same pan (used in step 3), then onions. Cook, stirring occasionally, until starting to soften, 1-2 min.
  • Add chicken. Cook, stirring occasionally, until chicken is golden-brown, 2-3 min.** 
5
  • Add red curry paste and remaining Dal Spice Blend to the pan.
  • Cook, stirring constantly, until fragrant, 1-2 min.
  • Add coconut milk, bok choy and 1/4 cup (1/2 cup) water.
  • Cook, stirring occasionally, until sauce thickens slightly, 3-4 min.
  • Season with salt and pepper, to taste.
6
  • Fluff rice with a fork, then stir in lime zest and half the crispy shallots.
  • Divide rice between bowls, then top with curry.
  • Sprinkle over peanuts and remaining crispy shallots. 
  • Squeeze over a lime wedge, if desired.