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Poulet dans une riche sauce aux champignons
Poulet dans une riche sauce aux champignons

Poulet dans une riche sauce aux champignons

avec brocoli et courgettes rôtis à l'ail

Les hauts de cuisse de poulet magnifiquement dorés et les brocolis grillés sont nappés d'une succulente sauce aux champignons et à la crème fraîche, pour une version allégée d'un stroganoff. Simple à préparer, cette combinaison de saveurs est intemporelle.

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation35 minutes
Temps de cuisson
DifficultéMoyen

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

227 g

Brocoli, en fleurons

200 g

Courgette

113 g

Champignons

3 pièce(s)

Gousses d'ail

113 ml

Crème

1 pièce(s)

Concentré de bouillon de poulet

Pas inclus dans votre livraison

1 cs

Beurre non salé*

1.5 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.13 cc

Poivre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)620 kcal
Graisses41 g
dont saturés19 g
Glucides16 g
dont sucres6 g
Fibres4 g
Protéines46 g
Cholestérol215 mg
Sel470 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Papier sulfurisé
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Essuie-tout
Verre doseur

Instructions

Prep
1

Before starting, preheat the oven to 450˚F.Wash and dry all produce. Cut broccoli into bite-sized pieces.Halve zucchini lengthwise, then cut into 1/2-inch half-moons. Thinly slice mushrooms.Peel, then mince or grate garlic.

Roast veggies
2

Add broccoli, zucchini, half the garlic and 1 tbsp oil to a parchment-lined baking sheet. (NOTE: For 4 ppl, use 2 baking sheets with a quarter of the garlic and 1 tbsp oil per sheet.) Season with salt and pepper, then toss to coat. Roast in the middle of the oven until tender, 12-14 min. (NOTE: For 4 ppl, roast in the middle and bottom of the oven, rotating sheets halfway through.)

Cook chicken
3

Heat a large non-stick pan over medium-high heat.While the pan heats, pat chicken dry with paper towels. Season with salt and pepper. When the pan is hot, add 1/2 tbsp (1 tbsp) oil, then chicken. (NOTE: Don't overcrowd the pan; cook chicken in 2 batches if needed.) Cook until golden, 1-2 min per side.Transfer chicken to a unlined baking sheet.Roast in the top of the oven until chicken is cooked through, 10-12 min.**

Cook mushrooms
4

Reheat the same pan over medium-high. When hot, add 1 tbsp (2 tbsp) butter, then mushrooms. Cook, stirring occasionally, until softened, 5-6 min.

Make sauce
5

Reduce heat to medium-low, then add remaining garlic. Cook, stirring often, until fragrant, 30 sec.Add cream, broth concentrate and 1/3 cup (1/2 cup) water. Bring to a simmer. Cook, stirring often, until sauce thickens slightly, 2-4 min. Remove from the heat. Season with salt and pepper, to taste. Cover to keep warm.

Finish and serve
6

Thinly slice chicken. Divide chicken, broccoli and zucchini between plates. Spoon mushroom sauce over top.

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