Linguines asperges et citron
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguines asperges et citron

Linguines asperges et citron

avec petits pois et pesto

Les saveurs du printemps sont à l’honneur dans cette recette! Régalez-vous de petits pois, d’asperges et de pesto de basilic rehaussé par un trait de jus de citron pour un goût encore plus frais!

Allergènes:
Lait

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation30 minutes
Temps de cuisson10 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

170 g

Linguines

6 pièce(s)

Gousses d'ail

227 g

Asperges

113 g

Petits pois

1 pièce(s)

Citron

¼ tasse(s)

Pesto au basilic

(Contient Lait Peut contenir Sulfites, Noix, Lait, Soya)

1 pièce(s)

Piment

¼ tasse(s)

Parmesan, râpé

(Contient Lait)

Pas inclus dans votre livraison

2 cc

Sel*

1 cs

Beurre non salé*

1 cs

Huile*

sideBannerName

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)320 kcal
Graisses23 g
dont saturés6 g
Glucides24 g
dont sucres11 g
Fibres6 g
Protéines9 g
Cholestérol20 mg
Sel2810 mg
Gras Trans0.4 g
Potassium400 mg
Calcium250 mg
Fer3 mg

Ustensiles

Grande casserole
Passoire
Grande poêle antiadhésive

Instructions

PREP
1

Wash and dry all produce.* In a large pot, add 10 cups water and 2 tsp salt. (NOTE: Use same for 4 ppl.) Cover and bring to a boil over high heat. While water boils, halve zucchini lengthwise, then cut into 1/4-inch half-moons. Zest lemon, then cut into wedges. Thinly slice chili, removing seeds for less heat. (NOTE: We suggest using gloves when prepping chili!)

COOK LINGUINE
2

To boiling water, add linguine. Cook, stirring occasionally, until linguine is tender, 10-12 min. When linguine is tender, reserve 3/4 cup pasta water (dbl for 4 ppl), then drain.

COOK VEGGIES
3

While linguine cooks, heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp oil (dbl for 4 ppl), then zucchini and peas. Cook, stirring occasionally, until tender, 4-5 min.

MAKE SAUCE
4

To the pan with veggies, add garlic, basil pesto, reserved pasta water and 1 tsp chili (NOTE: Reference Heat Guide in Start Strong). Cook, stirring occasionally, until sauce thickens slightly, 2-3 min. Add linguine, lemon zest, half the Parmesan and 1 tbsp butter (dbl for 4 ppl). Remove from heat. Stir together until linguine is coated.

FINISH AND SERVE
5

Divide zucchini and lemon linguine between bowls. Sprinkle over remaining Parmesan. Squeeze over a lemon wedge, if desired.