Poulet grillé avec relish au maïs doux et au jalapeño
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Poulet grillé avec relish au maïs doux et au jalapeño

Poulet grillé avec relish au maïs doux et au jalapeño

et légumes du marché

Ce repas est une portion généreuse des meilleurs produits de l'été dans une seule assiette! Une relish maison avec du maïs doux et une multitude de légumes du marché comme des petites pommes de terre et des poivrons doux font de ce souper de poulet un véritable succès!

étiquettes:
Nouveau
Allergènes:
Lait
Moutarde
Sulfites
Soya

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation40 minutes
Temps de cuisson15 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité par portion

2 pièce(s)

Poitrines de poulet

1 pièce(s)

Épi de maïs

400 g

Pomme de terre rouge

3 pièce(s)

Mini poivre sucré

113 g

Pois sucrés

1 pièce(s)

Échalote

1 pièce(s)

Jalapeno

¼ tasse(s)

Feta, émietté

(Contient Lait)

2 cs

Confiture d'abricots

(Peut contenir Blé, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Crustacés, Sulfites, Soya, Oeuf)

1 cs

Moutarde à l’ancienne

(Contient Moutarde Peut contenir Blé, Crustacés, Oeuf, Poisson, Lait, Sésame, Soya, Sulfites)

1 cs

Mélange d’épices acidulé à l’ail

(Contient Sulfites)

1 cs

Vinaigre de vin blanc

(Contient Sulfites Peut contenir Oeuf, Poisson, Lait, Moutarde, Sésame, Soya, Blé)

2 cs

Propagation de l'ail

(Contient Soya Peut contenir Lait, Soya, Sulfites)

Pas inclus dans votre livraison

2 cs

Huile*

¼ cc

Sel*

¼ cc

Poivre*

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Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)770 kcal
Graisses34 g
dont saturés8 g
Glucides68 g
dont sucres24 g
Fibres8 g
Protéines49 g
Cholestérol135 mg
Sel1030 mg
Gras Trans0.1 g
Potassium1950 mg
Calcium150 mg
Fer4.5 mg

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cuillères à mesurer
Bol à mélanger, moyen
Papier aluminium

Instructions

Roast potatoes and start prep
1
  • Cut potatoes into 1/2-inch thick wedges.
  • Add potatoes, half the Zesty Garlic Blend and 1 tbsp (2 tbsp) oil to a parchment-lined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat.
  • Roast in the middle of the oven, flipping halfway through, until tender and golden-brown, 22-26 min.
  • Meanwhile, trim sugar snap peas.
  • Core, then halve mini peppers.
  • Husk corn, then halve crosswise.

 

Make relish base
2
  • Peel, then dice half the shallot into 1/8-inch pieces. Cut the remaining half into 1/4-inch thick slices.
  • Core, then finely chop jalapeño, removing seeds for less heat. (TIP: We suggest using gloves when prepping jalapeños!)
  • Add vinegar, apricot spread, mustard, diced shallot, half the garlic spread and 1 tbsp (2 tbsp) water to a small pot. Bring to a simmer over high. Cook, stirring often, until base is slightly thickened and shallots have softened, 2-4 min. 
Prep grill items
3
  • Add sugar snap peas, mini peppers, remaining shallots and remaining garlic spread to a medium bowl. Season with salt and pepper. Stir to combine. 
  • Arrange veggie mixture on one side of a 18x12-inch piece of aluminum foil. Fold foil in half over veggie mixture and pinch edges to seal pouch. Set aside. (NOTE: Make 2 pouches for 4 ppl.)
  • Pat chicken dry with paper towels. Add chicken, remaining Zesty Garlic Blend and 1 tbsp (2 tbsp) oil) to same bowl. Season with salt and pepper. Toss to coat.
Grill chicken and veggies
4
  • Add chicken to one side of the grill.
  • Reduce heat to medium. Close lid and grill, flipping once, until chicken is cooked through, 6-8 min per side.**
  • Add corn to grill. Close lid and grill, turning occasionally, until tender and grill marks form, 8-10 min.
  • Place veggie pouch on grill. Close lid and grill until veggies are tender-crisp, 7-9 min.
Make relish
5
  • Once cooked, transfer all grilled items to a clean baking sheet to rest for 3-4 min.
  • Once cool enough to handle, place corn cut-sides down on a cutting board. Moving the knife along the cob in a downward motion, shaving corn kernels off.
  • Add corn and jalapeños to relish base. Season with salt and pepper. Stir to mix.
Finish and serve
6
  • Thinly slice chicken.
  • Divide potatoes, chicken and veggies between plates.
  • Sprinkle feta over veggies.
  • Spoon relish over chicken.