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Hummus aux oignons caramélisés
Hummus aux oignons caramélisés

Hummus aux oignons caramélisés

2 portions | avec pois chiches rôtis et croustilles de pita à l'ail

Du hummus crémeux est encore plus délicieux avec des oignons caramélisés, des pois chiches rôtis et du persil frais. Les croustilles de pita à l'ail chaudes sont parfaites pour savourer le hummus jusqu'à la dernière goutte!

Allergènes:
Sesamzaad
Schwefeldioxide und Sulfite
Hvede

Produit dans une installation qui traite le lait, le sésame, les œufs, le poisson, les crustacés, les moutardes, les noix, les arachides, le blé, le soja et les sulfites.

Durée de préparation20 minutes
Temps de cuisson
DifficultéMoyen

Ingrédients

/ sert 2 personnes

398 ml

Pois chiches

1 tasse(s)

Hummus

1 cs

Mélange paprika fumé et ail

7 g

Persil

2 pièce(s)

Pain pita

113 g

Oignon jaune

1 cs

Purée d’ail

Pas inclus dans votre livraison

3.5 cs

Huile*

0.13 cc

Sel*

0.06 cc

Poivre*

¼ cc

Sucre*

Informations nutritionnelles

Énergie (kcal)920 kcal
Graisses52 g
dont saturés8 g
Glucides93 g
dont sucres7 g
Fibres16 g
Protéines25 g
Sel1520 mg

Ustensiles

Plaque de cuisson
Essuie-tout
Passoire
Papier aluminium
Cuillères à mesurer
Grande poêle antiadhésive
Pinceau à pâtisserie en silicone
Petit bol

Instructions

Faire rôtir les pois chiches
1

Before starting, preheat the oven to 450°F. Wash and dry all produce. Drain and rinse chickpeas, then pat dry with paper towels. Add chickpeas, Smoked Paprika-Garlic Blend and 1 tbsp oil to an unlined baking sheet. Season with salt and pepper, then toss to coat. Roast in the bottom of the oven until almost crispy, 10-12 min. Stir, then cover chickpeas loosely with foil or another baking sheet. Return chickpeas to the oven and roast until crispy, 6-8 min.

Faire caraméliser les oignons
2

Meanwhile, peel, then cut onion into 1/4-inch slices. Heat a large non-stick pan over medium heat. When hot, add 1 tbsp oil, then onions. Cook, stirring occasionally, until slightly softened, 3-4 min. Add 1/4 tsp sugar and season with salt. Cover and cook, stirring occasionally, until dark golden-brown, 4-6 min.

Faire cuire les croustilles de pita
3

Meanwhile, cut each pita into 6 wedges (12 wedges total). Stir together half the garlic puree and 1 tbsp oil in a small bowl. Arrange pita wedges on a foil-lined baking sheet. Brush tops with garlic oil. Bake in the middle of the oven until pita wedges are crisp, 7-8 min. (TIP: Keep your eye on the pita wedges so they don’t burn!)

Terminer et servir
4

Roughly chop parsley. Add hummus to a serving dish. Top with caramelized onions and half the roasted chickpeas. (TIP: Save the remaining roasted chickpeas for a snack or salad topper!) Sprinkle parsley over top and drizzle with 1/2 tbsp olive oil. Serve garlic pita chips on the side for dipping.

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